24.02.2020 — 11:05

Українки – переможниці світової легкоатлетичної серії 2020 року в приміщенні

Найпрестижніша серія міжнародних легкоатлетичних комерційних турнірів World Athletics Indoor Tour для стрибунок у довжину завершилась 19 лютого змаганнями у французькому  Льєвені.

Хмельничанка Марина Бех-Романчук з результатом 6,90 м здобула на них першість, як і на всіх попередніх турах-у Карлсруе (6,92 м), Торуні (6,96 м), Глазго (6,90 м), забезпечивши собі беззаперечну перемогу у загальному заліку серії з абсолютною сумою здобутих очок (40). У Франції нашій спортсменці найближчими конкурентками були Есе Бруме (6,82 м) з Нігерії та Настасія Мірончик-Іванова (6,59 м) з Білорусі.

21 лютого відбудеться завершальний етап змагань в стрибках у висоту серед жінок у Мадриді. Проте, ім’я переможниці  визначилося ще 15 лютого у Глазго. Нею стала українка Ярослава Магучіх з Дніпра. Вона не брала участі в етапі у Бостоні, проте перемогла у Карлсруе (2,02 м) і Глазго (1,93 м), чим і забезпечила собі перше місце у загальному заліку.

Спортивна громадськість Хмельниччини щиро вітає Марину Бех-Романчук і її наставника- заслуженого тренера України Вадима Крушинського, з високим досягненням на міжнародних аренах і бажає подальшого успішного  сходження до олімпійського п’єдесталу.