28.02.2020 — 16:04

На засіданні колегії обговорили стан виконавської дисципліни в обласній державній адміністрації у 2019 році

Про стан виконавської дисципліни в обласній державній адміністрації у 2019 році доповіла сьогодні під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації керівник апарату ОДА Оксана Самолюк. Як зазначила посадовиця, протягом 2019 року на контролі в обласній державній адміністрації знаходилося майже 10000 документів, у тому числі 184 документи Верховної Ради України, 168 – Президента України та його Офісу, 985 – Кабінету Міністрів України, 1570 – міністерств, державних комітетів та інших центральних органів виконавчої влади.

Проведений аналіз засвідчив, що незважаючи на тенденцію щодо підвищення рівня виконавської дисципліни, у минулому році мали місце недоліки в організації цієї роботи. Невчасно виконано 19 документів або 0,19% від загальної кількості.

На особливому контролі в обласній державній адміністрації перебувають акти та доручення Президента України та Уряду, розпорядчі документи голови облдержадміністрації, а також реагування на запити і звернення народних депутатів України та депутатів місцевих рад. Зокрема, виявлено, що через формалізм та зволікання окремих керівників органів місцевого самоврядування в області не забезпечено виконання доручень Прем’єр-міністра України та голови обласної державної адміністрації стосовно запровадження електронного обліку деревини лісогосподарськими комунальними підприємствами.

Траплялися випадки порушення субординації інформування та процедури прийняття рішень, факти порушень Регламенту та Інструкції з діловодства в обласній державній адміністрації , подання інформації для узагальнення та підпису у день завершення контрольного терміну.

Аналізуючи роботу районних державних адміністрацій та виконавчого комітету міських та селищних рад, Оксана Самолюк відмітила низьких рівень вимогливості окремих керівників. Так, протягом звітного періоду на контролі перебувало 697 завдань, визначених у 384 розпорядженнях та 112 завдань, визначених у 26 дорученнях го

лови обласної державної адміністрації та протокольних рішеннях. Переважну їх більшість виконано на належному рівні та у визначені терміни. Водночас, окремі розпорядження голови облдержадміністрації виконуються формально.

Доповідачка звернула увагу, що з метою сприяння здійсненню повноважень обласної державної адміністрації утворено 74 консультативних, дорадчих та інших допоміжних органи, які діють відповідно до вимог, визначених положеннями. Разом з тим, за словами Оксани Самолюк, поновлення потребує склад 48 або 65% від загальної їх кількості. У минулому році не проведено засідання 15 або 20% від загальної кіль-кості таких органів.

Підсумовуючи доповідь, посадовиця зауважила, що керівникам структурних підрозділів ОДА, а також головам РДА, МВК необхідно більш відповідально ставитися до виконання отриманих доручень та тримати питання виконавської дисципліни на постійному контролі.