04.03.2020 — 10:32

Перший місяць успіхів з програмою “Доступні кредити 5-7-9%”

Минув перший місяць роботи державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”. Станом на 2 березня завдяки програмі було видано 97 кредитів на загальну суму 66,11 мільйона гривень. Десятки підприємців здобули змогу розвинути вже наявний у них бізнес. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.

Програма виявилася дуже затребуваною. Так, лише протягом останнього тижня лютого кількість заявок на участь у програмі зросла на 145%: з 6190 (на 20.02.2020) до 15190 (на 26.02.2020). Популярності програми сприяла її презентація в регіонах.

За перший місяць Фонд розвитку підприємництва, який реалізує програму, уклав договори про співробітництво з державними банками “Укрексімбанк”,  “Приватбанк”, “Ощадбанк” та “Укргазбанк“, а також з комерційними “ПУМБ” та “Львів”. Окрім того, в якості уповноважених банків відібрано “Альфа-банк”, “КРЕДОБАНК” і “ОТП Банк”, співпрацю з якими підтримала Рада Фонду. Договори з цими банками укладуть найближчим часом.

Також, вже укладено перші договори про часткові кредитні гарантії – з “Укргазбанком” та “Приватбанком”. Цей новий елемент “Доступних кредитів 5-7-9%”, який з початку березня розширює коло підприємців, що зможуть скористатися програмою.

Фонд розвитку підприємництва активно працює задля подальшого покращення умов програми. Фонд врахував запити та пропозиції уповноважених банків та підготував на їхній основі зміни до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікро- та малого підприємництва, затвердженого Постановою КМУ від 24.01.2020 №28. Ці зміни зокрема передбачають збільшення максимальної суми кредиту до 2 млн. грн, розширення інвестиційних цілей, на які можуть бути надані кредити, перегляд розрахунку процентної ставки та збільшення рівня максимально суми сплати за гарантією фонду.

Детальніше про програму “Доступні кредити 5-7-9%” ви зможете дізнатися на сайті 5-7-9.gov.ua.

Джерело