05.03.2020 — 16:11

Ще одна особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, отримала власне житло

На виконання  постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» за рахунок виділення грошової компенсації на придбання житла Богдан Шульженко, особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування,  став власником трикімнатної квартири загальною площею 44,5 кв.м в м. Ізяслав Хмельницької області.

З цієї нагоди 5 березня Богдана  Шульженка привітали заступник голови Ізяславської районної державної адміністрації Павло Ковальчук, начальник управління соціального захисту населення Ізяславської райдержадміністрації Олег Ткаченко, директор Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Косовська.

Вітаючи Богдана Павло Ковальчук сказав: «Коли є складна ситуація, важливо, щоб всі були разом і допомагали один одному. Дякуючи єдності всіх людей доброї волі, ми сьогодні маємо дуже приємну мить – ми можемо вручити ключі від власного помешкання. Відсьогодні ви будете мати вже свою власну домівку, будете мати можливість планувати свій завтрашній день. Тут чітка позиція керівництва держави, області та району, депутатів місцевих рад різних рівнів: ми у цій справі виступаємо разом одною командою, щоб допомогти вам».

Робота щодо забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування є результатом злагодженої взаємодії відповідних служб району.  Ними було надано необхідну допомогу в пошуку затишного житлового помешкання, оформлення необхідних документів, що підтверджують право власності на житло.

Також було зазначено, що саме такі заходи — приклад успішної реалізації соціально значущих проектів, мета яких – повернення дітям віри у людей і державу, власні сили. Так, на сьогодні питання із житлом дітям зазначеної категорії не вирішено повністю. Але це реальні кроки, які після об’єднання спільних зусиль дадуть змогу наблизитися до означеної мети.

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації