12.03.2020 — 14:30

В Ізясавській РДА налагоджують співпрацю з аграріями

Аграрний сектор завжди був і залишається стратегічно важливим для економічного розвитку та наповнення бюджетів не лише Ізяславського району, а і Хмельниччини. Тож, 11 березня відбулася зустріч голови райдержадміністрації Івана Федорчука з представниками суб’єктів господарювання, які займаються сільськогосподарським виробництвом. Метою зустрічі було обговорення актуальних питань, які життя ставить сьогодні перед сільськогосподарськими виробниками, координація зусиль на подальший розвиток аграрного сектору та громад району.

У ході засідання акцентувалася увага присутніх аграріїв, щоб при роботі великогабаритної сільськогосподарської техніки дотримувались правил дорожнього руху та збереження покриття автодоріг, під час обробітку полів та посівів дотримуватися чітких вимог чинного законодавства, а також підтримувати  комунікації із бджолярами з метою запобігання випадків масового отруєння бджіл.

Переходячи до обговорення питання фінансування та оподаткування аграрного сектору, було відзначено значну роль аграріїв району у формуванні місцевих бюджетів, зокрема районного. Виступаючі звернули увагу присутніх на легалізацію зайнятості населення та заробітної плати в аграрному секторі; створення нових робочих місць у цій сфері за підтримки Фонду соціального страхування України, залучення незайнятого населення до громадських робіт, а також про поновлення у квітні поточного року проведення перевірок дотримання вимог чинного законодавства, що регулює земельні відносини, виявлення необлікованих найманих працівників, тощо.

Крім того, аграріїв застерегли бути обачними під час укладення відповідних угод з контрагентами та запропоновано активно працювати із Публічною кадастровою картою з метою інвентаризації земель для подальшого укладення договорів оренди землі.

Зустріч пройшла у форматі конструктивного діалогу, усі бажаючі мали змогу порушити  проблемні питання та отримати обґрунтовану відповідь. За результатами зібрання було дано відповідні доручення для вивчення та вирішення їх.

Підводячи підсумки зустрічі, голова райдержадміністрації Іван Федорчук подякував аграріям за належну співпрацю, висловив сподівання на подальшу активну участь у життєдіяльності району, у наповненні місцевих бюджетів та збереження і розвитку громад.