12.03.2020 — 18:42

У Департаменті природних ресурсів та екології ОДА опікуються підготовкою молодих фахівців

У рамках співпраці із стейкхолдерами 11 березня 2020 року на кафедрі екології Хмельницького національного університету відбулось обговорення освітньої програми підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 101 Екологія. До участі в заході долучилася директорка Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації Тетяна Дзюблюк. Також в обговоренні освітньої програми взяли участь завідувачка кафедри екології ХНУ Наталія Міронова, гаранти та члени проектних груп освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів.

Перед обговоренням Тетяна Василівна ознайомилась із матеріально-технічною базою кафедри екології і відзначила її високий рівень. Директорка Департаменту відзначила важливість формування компетентності – знання сучасних досягнень національного та міжнародного екологічного законодавства, яка в умовах сьогодення є надзвичайно затребуваною.

Було відзначено, що викладачі кафедри екології постійно проводять процес свого професійного вдосконалення та адаптації інформаційного наповнення методичних комплексів дисциплін до вимог сьогодення.

Окремо Тетяна Дзюблюк поспілкувалася із студентами-екологами та ознайомила їх із основними завданнями Департаменту, які полягають у забезпеченні реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, поводження з відходами (крім поводження з небезпечними та радіоактивними відходами), екологічної та в межах своєї компетенції радіаційної безпеки, заповідної справи, формування, збереження та використання екологічної мережі; здійсненні управління та регулювання у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, забезпечення екологічної та в межах своєї компетенції радіаційної безпеки, поводження з відходами (крім поводження з небезпечними та радіоактивними відходами), організації, охорони і використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду України, формування, збереження та використання екологічної мережі.

Акцент обговорення був спрямований на проблематику формування компетентностей, необхідних на ринку праці, та вплив освітніх трендів на професійний розвиток еколога.

Саме набуття теоретико-практичних знань, вмінь та компетентностей майбутніх фахівців екологів мають забезпечити розуміння та можливість виконання основних завдань Департаменту природних ресурсів та екології, як основного природоохоронного органу Хмельниччини.

Джерело