18.03.2020 — 13:51

Важкоатлети Хмельниччини підтвердили високий рівень на всеукраїнських змаганнях

Кубок України серед чоловіків та жінок і Всеукраїнський турнір на призи Олімпійської чемпіонки Наталії Скакун з важкої атлетики в Чернігові став переглядом найближчого резерву вітчизняних спортсменів до національної команди, основний склад якої наразі готується до заключних офіційних міжнародних змагань, де будуть розігруватись рейтингові очки для відбору на Олімпійські ігри -2020 в Токіо.

Успішно виступили на Кубку вже досить відомі члени збірної  Хмельницької області. Зокрема, поза конкуренцією була  майстер спорту міжнародного класу Аліна Марущак. Ця атлетка встановила  власні рекорди у сумі двоборства (242 кг) та в окремих вправах – ривку (110 кг) і поштовху (132 кг) після переходу до нової для себе вагової категорії (76 кг) .

Срібну медаль виборола майстер спорту Лілія Гонимар (в.к. 49 кг), котра була найкращою в ривку, та все ж поступилась переможниці 1 кг в сумі. У наших чоловіків – майстрів спорту, аналогічний медальний доробок: 1 місце беззаперечно посів Ярослав Заболотний, вагова категорія 67 кг, який набрав найкращу для себе суму 280 (125+155) кг, другим (в.к. 102 кг, сума-370 кг) завершив змагання Андрій Божук, котрий поступився 1 кг Богдану Гозі  з Львівщини.

У командному заліку жіноча і чоловіча збірні Хмельниччини посіли шості місця.

 Наразі група провідних українських важкоатлетів, серед яких і хмельничани Дмитро Чумак та Ангеліна Ломачинська, завершують підготовку до чемпіонату Європи.