18.03.2020 — 15:04

Карантин – не привід зловживати!

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України стежить за ситуацією на товарних ринках продуктів харчування та фармацевтики і застерігає суб’єктів господарювання від необґрунтованого підняття цін.

Відсутність у більшості громадян досвіду поведінки в умовах карантину через пандемію коронавірусу COVID-19 в Україні та поширення недостовірної і часто однобокої інформації в деяких ЗМІ та соцмережах сприяють нагнітанню панічних настроїв. А це, своєю чергою, створює умови для різних маніпуляцій, в тому числі і з цінами.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України здійснює моніторинг цін на продукти харчування та лікарські засоби. Факти необґрунтованого підняття цін будуть ретельно досліджуватися в максимально стислі терміни. Це стосується й інших потенційних зловживань, наприклад,  створення штучного дефіциту.

У разі виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції порушники будуть притягнуті до відповідальності.

Прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України