02.04.2020 — 18:15

Хмельницький обласний центр громадського здоров’я інформує

У Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває 41 хворий, в т. ч. 5 дітей. Наразі в закладі лікуються 16 пацієнтів з діагнозом «пневмонія».

Контрольний ПЛР-тест першої хворої на COVID-19 показав негативний результат. Через 2 дні очікується остаточний. Якщо він теж буде негативний – це означатиме, що жінка повністю одужала.

За попередню добу бригади екстреної медичної допомоги 8 разів виїжджали на виклики з приводу гострих респіраторних захворювань (ГРЗ), в т. ч. 4 рази – до пацієнтів з підозрою на COVID-19, яких госпіталізували. До ЛПЗ області з діагнозом «негоспітальна пневмонія» госпіталізовано 8 осіб. З ГРЗ ушпиталено 14 людей, в т. ч. 8 – з пневмонією. Експрес-тести на грип провели 5 особам, на COVID-19 – 8 громадянам, 1 з яких показав позитивний результат.

На самоізоляції наразі знаходяться 3232 особи, загалом з початку карантину – 4503. Спостереження за цими пацієнтами проводять медичні працівники територіальних центрів первинної медико-санітарної допомоги. Контроль за дотриманням умов самоізоляції громадянами, які підписали інформовану згоду, уповноважені здійснювати працівники Національної поліції на місцях.

Хмельницький обласний центр громадського здоров’я, Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації у співпраці з медичними працівниками закладів охорони здоров’я області та засобами масової інформації продовжують заходи з інформування громадян щодо профілактики і запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Так, за добу відбулося 345 таких заходів, в тому числі на ТБ, радіо, надруковано публікацій у періодичних виданнях, соціальних мережах та інших засобах масової інформації.

2 квітня для мобільних медичних бригад організували практичні навчання, під час яких навчали правилам відбору, зберігання та транспортування зразків біологічного матеріалу від пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19. Заліки для закріплення набутих знань на практиці провели на базі відділів та відділень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України». Лише пройшовши відповідну процедуру, мобільні бригади мають право приступити до роботи.