03.04.2020 — 10:37

До застосування «чотирилапих» помічників готові…!

2 квітня у Центрі розмінування Командування Сил підтримки Збройних Сил України, що у місті Кам’янець-Подільський, 24 військовослужбовця отримали свідоцтва державного зразка про завершився курсу підготовки фахівців за спеціальністю «Кінолог».

За цей час слухачі опанували основи розведення та дресирування тварин, анатомію та фізіологію собак, ветеринарну медицину, а також методику і тактику застосування чотирилапих вихованців під час службової діяльності.

Командир загону підготовки кінологів та собак підполковник Вячеслав Чорний подякував слухачам за якісний та професійний підхід до процесу навчання, а також висловив сподівання, що даний курс сприятиме поширенню набутого під час курсу досвіду та як найшвидшій адаптації на посадах відповідного напрямку.

Варто підкреслити, що командування Центру розмінування за сприяння Командування Сил підтримки Збройних Сил України докладає значних зусиль, для розвитку навчальної матеріально-технічної бази для забезпечення курсів підготовки, а також створення сприятливих умов проживання та побуду слухачів.

Довідково: Станом на сьогоднішній день на базі Центру розмінування підготовлено понад 400 кінологів, 61 кінологічний розрахунок вартової (сторожової) служби та 66 кінологічних розрахунків мінно-розшукової служби.

Андрій Агєєв.

Фото Олега Гомілка.