05.04.2020 — 11:43

Дайджест пожеж за минулу добу на Хмельниччині

Упродовж минулої доби вогнеборцям довелося 16 разів виїжджати на ліквідацію пожеж, що виникли в 11 районах області.

Ймовірно, через необережне поводження з вогнем та необережність під час куріння — виникло 10 пожеж сухої трави у селах: Лапківці, Маломолинці, Олешин Хмельницького району, Кульчіївці Кам’янець-Подільського району, ПокутинціВіньковецького району, Нижнє Деражнянського району, а також загоряння на відкритій території сталися у містах: Хмельницький, Полонне та неподалік села Мальованка Шепетівського району. В усіх випадках вогнеборці оперативно зреагували та приборкали вогонь, не давши йому шансів на розповсюдження.

Також 4 квітня було загоряння у приватному житловому будинку у м.  Славута, що сталось, вірогідно, через коротке замикання електромережі. Пожежу швидко ліквідували бійці 18 Державної пожежно-рятувальної частини.

Пожежі господарчих споруд, що виникли у приватних домогосподарствах м. Хмельницький, смт Дунаївці та с. Нове Село Ізяславського району, оперативно ліквідували рятувальники 1, 2, 12 та 13 ДПРЧ, а також МПК смт Дунаївці.

Окрім того, горіли допоміжні споруди житлового сектору у селі Ставниця Летичівського району та в місті Городок. Загоряння були ліквідовані силами підрозділів 15 та 39 ДПРЧ, а також 31 ДПРП у тих розмірах, яких вони набули на момент їх прибуття.

В усіх випадках травмованих та загиблих не було.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області