13.04.2020 — 18:58

Попри заборону і застереження рятувальників в екосистемах Хмельниччини не вщухають пожежі

За вихідні, упродовж 10-12 квітня, на території області виникло загалом 34 пожежі, під час яких вигоріло понад 30 га території! Цього разу, як і завжди, основним чинником загорянь в екосистемах залишаються елементарна людська недбалість та безвідповідальність.

Пожежі в природних екосистемах спалахували у Хмельницькому, Кам’янець-Подільському, Ізяславському, Городоцькому, Старосинявському, Шепетівському районах області, за межами міста Деражня та 6 пожеж – у Хмельницькому. Одне із загорянь, що сталося у мікрорайоні Гречани обласного центру, ледь не призвело до пожежі сусідніх будівель. Спровокувало пожежу просте бажання пенсіонерки спалити купу сміття після прибирання власного обійстя. Розгорівшись, через сухий вітер вогонь почав швидко набирати обертів, тож наслідки могли бути непередбачуваними. І лише завдяки оперативності та злагодженим діям хмельницьких рятувальників від полум’я вдалося врятувати сусідський будинок та розташовані поряд господарчі будівлі.

Окрім того, у Хмельницькому в мікрорайоні Лезневе о 10:00 сталося самозаймання торфу, що розповсюдилось на площу 1 га. Пожежу упродовж 3-х годин довелося приборкувати підрозділам 2 і 3 ДПРЧ та 25 ДПРП. Остаточна ліквідація пожежі відбулась о 13:00.

Служба порятунку вкотре нагадує краянам про заборону самовільного випалювання сухої трави та очерету, спалювання сміття! Пам’ятайте — такі дії є злочинними, адже призводять до непоправних наслідків! Взявши до рук сірники, зупиніться!!! Збережіть довкілля для майбутніх поколінь, не будьте байдужими до життя і здоров’я ближніх людей!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області