10.04.2020 — 19:34

Розпочалися фінальні узгодження перспективних планів формування територій перед розглядом їх на засіданні Уряді

10 квітня під головуванням заступника Міністра розвитку громад і територій В’ячеслава Негоди відбулася онлайн-нарада щодо погодження пропозицій до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України “Про затвердження перспективного плану формування територій громад Хмельницької області”.  По суті це завершальний раунд узгодження зауважень до проекту, адже уже в квітні заплановано затвердження перспективних планів областей.

В онлайн-нараді взяли участь голова облдержадміністрації Дмитро Габінет, його заступники Сергій Ткачук та Олексій Лисюк, голова обласної ради МИхайло Загородний, керівництво Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА, представники всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експерти.

Як зауважив В’ячеслав Негода, навіть після трьох раундів консультацій по більшості перспективних планів усе ще є пропозиції регіонів, з якими не погоджується Мінрегіон чи асоціації органів місцевого самоврядування. Є навіть варіанти, що не відповідають методиці формування спроможних громад.

Саме тому у ході онлайн-наради ще раз обговорили окремі питання, які виникають при формуванні  перспективного плану Хмельницької області, зокрема, що громад Старокостянтинівщини, Славутчини, Красилівщини, тощо.

Онлайн-обговорення – остання стадія перед тим, як проекти перспективного плану потраплять на розгляд урядового комітету і Кабінету Міністрів. На відміну від попередніх етапів консультацій, до погоджувальних нарад вже не залучались представники органів місцевого самоврядування та народні депутати. Їхні думки та пропозиції були зафіксовані під час перших трьох турів обговорень.

Підсумовуючи спілкування, Вячеслав Негода виловив вдячність Хмельниччині за пророблену роботу, конструктивний підхід та виважену позицію під час підготовки цього документу.

Довідково. Відеоконференції з підготовки перспективних планів формування територій громад та з формування адміністративно-територіальних одиниць базового субрегіонального рівня проходять за сприяння Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.