14.04.2020 — 14:29

У службі зайнятості спростили подання документів щоб стати на облік

«У період карантину потрібно заповнити лише дві заяви – про надання статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю», – повідомляє директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Бланк заяви про надання/поновлення статусу безробітного та бланк заяви про призначення/поновлення виплати допомоги по безробіттю можна подати двома способами: через скриньку для кореспонденції або електронною поштою.

Отож, якщо ви вирішили подати заяви через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості:

 – завантажте заяви, роздрукуйте та заповніть їх вдома, складіть їх у конверт або з’єднайте в інший зручний спосіб.

 – заповніть заяви, які знаходяться біля скриньки в центрі зайнятості. Тут слід пам’ятати, що для заповнення заяв вам знадобляться ваші паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередню трудову діяльність, тому візьміть документи з собою. Не забудьте вказати свій контактний номер телефону! Покладіть заяви в скриньку для кореспонденції (у робочі години робочого дня). Після цього чекайте повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

Якщо ви вирішили надіслати заяви електронною поштою:

– заповніть заяви власноруч за зразком, або роздрукуйте їх. У темі листа  заповніть усі розділи, підпишіть власноруч, відскануйте (чи сфотографуйте) і надішліть на електронну пошту центру зайнятості, де ви плануєте перебувати на обліку. Далі чекайте повідомлення від центру зайнятості щодо ухваленого рішення.

Пам’ятайте, що впродовж 10 днів після завершення карантину до центру зайнятості необхідно буде подати оригінали ваших документів.

Хмельницький обласний центр зайнятості