23.04.2020 — 19:55

В області триває активна робота щодо протидії поширення COVID-19

За даними моніторингових спостережень, які здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, працівниками різних служб, відомств, суб’єктами господарювання різної форми власності, приватними підприємцями в містах та районах області за добу  проведено 1133 профілактичних та протиепідемічних заходів.

Зокрема, комунальним підприємством «Комунсервіс» Чемеровецької селищної ради проведено дезінфекційні  заходи по знезараженню вулиць та тротуарів в смт. Чемерівці, місць громадського призначення в селі Свіршківці та території навколо вогнищ захворювання в селі Закупне.

В місті Кам’янець-Подільський комунальними підприємствами «Добробут», «Житловик», «Південь», «Господар», «Кам’янецький парк» проведено дезінфекційні заходи вулиць, тротуарів та під’їздів багатоповерхових житлових будинків.

Працівниками Красилівської ЖЕК продезінфіковано під’їзди та ліфтові кабіни багатоквартирних будинків тощо.

Головним Управлінням Національної поліції в Хмельницькій області та ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області перевірено 33 заклади торгівлі, виявлено 14 порушень: в місті Хмельницький, в Старосинявському, Хмельницькому, Дунаєвецькому і Полонському  районах. Проведено роз’яснювальну роботу.

За добу підрозділами ГУ ДСНС України у Хмельницькій області проведено санітарну обробку 36 км автомобільних доріг в смт. Закупне та в місті Городок.

На 15 пунктах санітарного контролю на кордонах області протягом останньої доби перевірено 1479 транспортних засоби та 2520 осіб, які в них перебували.

Працівниками ГУ НП в Хмельницькій області здійснюється постійний контроль за дотриманням карантинних правил. Прохання до жителів Хмельниччини, у зв’язку з карантином, перенести на пізніший час року відвідування могил померлих рідних і близьких на кладовищах області.