24.04.2020 — 16:29

Індексацію страхових виплат потерпілим на виробництві проведено своєчасно та виплачено у повному обсязі

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2020 року №249 щомісячні страхові виплати, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих на виробництві та членів їх сімей перераховуються з коефіцієнтом 1,11.

Як зазначає керівник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський: «В оптимальні строки управлінням виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області здійснено перерахування та проведено виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого”.

Щомісячні страхові виплати зазначеній категорії громадян, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, з 01 березня 2020 року зросли на 11 %. Перераховані страхові виплати своєчасно та у повному обсязі отримало 3708 подолян, з яких потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань 3445 осіб і членів їх родин – 263 особи. В цілому щомісячні страхові виплати збільшено на понад 800 тис. гривень.

Завдяки професіоналізму та злагодженій роботі фахівців управління забезпечено виконання нормативно-правового документа Уряду та відсутність скарг та зауважень потерпілих на виробництві та членів їх сімей.