25.04.2020 — 13:25

Обласний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації закликає дотримуватися правил карантину

Працівниками ГУ НП в Хмельницькій області посилено контроль за громадянами, що перебувають на самоізоляції та за дотриманням карантинних вимог усіма жителями області.  Також працівниками Летичівського відділу поліції ГУ НП здійснюється контроль за дотриманням заходів самоізоляції насельниками Спасо-Преображенського Головчинецького жіночого монастиря.

На 25.04.2020 року в області на самоізоляції перебуває 1491 людина, їм надається вся необхідна допомога. До волонтерської роботи долучились курсанти вищих навчальних закладів ДСНС. За минулу добу вони доставили 18-ти  пенсіонерам та одиноким громадянам продуктові набори, допомогли  по господарству.

Всього, починаючи з 13.04.2020 року, 80 курсантів-волонтерів надали допомогу 229 самоізольованим громадянам.

За час карантину службами у справах дітей у містах та районах області виявлено 5 дітей, які залишились без батьківського піклування та 26 нових сімей, що опинились в складних життєвих обставинах.  Надана необхідна допомога, діти поставлені на відповідний облік, працівниками служби здійснюється нагляд за ситуацією в сім’ях.

За інформацією Хмельницького обласного центру зайнятості у період з 18.04. до 24.04.2020 року  працевлаштовано 8 осіб медичного персоналу: 1 лікар в місті Кам’янець-Подільський,  7 осіб середнього медичного персоналу: по 1 людині в Ізяславському Кам’янець-Подільському, Полонському, Чемеровецькому районах, в місті Кам’янець-Подільський та  двоє – в місті Нетішин.

За даними моніторингових спостережень Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області за добу проведено 1122 профілактичних та протиепідемічних заходах. Зокрема, проведено  дезінфекцію з в осередках вогнищ захворювань у Чемеровецькому, Городоцькому, Ярмолинецькому Шепетівському районах. Знезаражено вулиці, дороги, тротуари, місця громадського призначення та масового скупчення людей в містах Хмельницький, Старокостянтинів, Кам’янець-Подільський, в Ярмолинецькому, Летичівському, Старосинявському районах.

В Летичівському районі щоденно  дезінфікують проїжджі частини доріг, тротуарів, територію навколо Головчинецького жіночого монастиря, вулиці сіл Головчинці, Меджибіж, Ставниця, Требухівці та смт. Летичів. Проведено обробку території Рекреаційного центру Хмельницької міської ради «Берег Надії».
За 2 доби підрозділами ГУ ДСНС України у Хмельницькій області проведено санітарну обробку 161 км автомобільних доріг  в Старокостянтинівському районі,  смт. Чемерівці, Закупне, Теофіполь та  в  місті Городок.

На 15-ти санітарних пунктах на кордонах Хмельницької області протягом останньої доби перевірено 1494 транспортних засоби та 2369 людей, які в них перебували.

Обласним штабом з ліквідації надзвичайної ситуації щоденно проводиться робота щодо забезпечення усіх лікувальних закладів області необхідними засобами захисту та здійснюється моніторинг за наявністю в аптечній мережі області медичних масок та респіраторів. На 25.04.2020 року в аптеках є наявності  87200 масок та 2830 респіраторів.