28.04.2020 — 16:01

На онлайн-нараді обговорили питання реалізації проекту Президента України «Велике будівництво»

Попри загрози та виклики, пов’язані з поширенням пандемії COVID-19, Уряд продовжує впроваджувати проекти, спрямовані на поліпшення якості життя українців. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час свого виступу на селекторній онлайн-нараді з питань активізації робіт з реалізації проекту Президента України «Велике будівництво» у вівторок, 28 квітня.

Від Хмельниччини участь в нараді взяли голова облдержадміністрації Дмитро Габінет та його заступник Сергій Ткачук, а також представники профільних структурних підрозділів ОДА та Служби автодоріг у Хмельницькій області.

Прем’єр наголосив, що реалізація програми “Велике Будівництво” стане однією із складових відновлення економічної активності у рамках виходу з карантину, адже інвестиції в будівельні роботи мають потужний вплив на інші галузі.

«Велике будівництво – це основа меседжу Президента і Уряду про створення великої кількості робочих місць. Ми розраховуємо на те, що велике дорожнє будівництво, куди ми вкладемо понад 100 млрд грн цього року, дасть нам змогу створити додатково 170 тисяч робочих місць та навіть більше. Велика будова, енергоефективність, більше 210 приймальних відділень – і загалом розвиток сфер будівництва – це ще декілька сотень тисяч робочих місць», – зазначив очільник Уряду.

Очільник Уряду доручив головам обласних державних адміністрацій, Міністерству розвитку громад та територій та Міністерству фінансів до 5 травня затвердити уточнені переліки об’єктів для фінансування з ДФРР на засіданнях регіональних комісій та до 11 травня подати на схвалення Уряду та забезпечити реалізацію.

За словами Прем’єр-міністра, сьогодні перед Урядом стоїть ще одне не менш важливе завдання – створення сучасних приймальних відділень (Emergency departments ), де громадяни зможуть отримати якісні медичні послуги на базі 210 опорних лікарень у рамках проекту «Велике будівництво».

«Це завдання набуло ще більшої актуальності, оскільки 97 закладів (з 210) включено до першої хвилі боротьби з COVID-19», – сказав Денис Шмигаль та доручив Міністерству фінансів та Міністерству охорони здоров’я відпрацювати фінансові інструменти та джерела для реалізації цього проекту. Він наголосив, що третина всіх коштів від програми має піти в регіони вже у травні.

До слова, по 10 з 11 об’єктів, що включені в Хмельницькій області до програми “Велике будівництво”, з 1 березня розпочато будівельні роботи. В очікуванні надходження коштів з державного бюджету роботи ведуться за рахунок обігових коштів підрядників та кошти місцевих бюджетів. Ще по одному об’єкту тривають тендерні процедури. Активно ведуться і роботи на дорогах державного та місцевого значення.