01.05.2020 — 13:17

Глава МОЗ закликав українців відсвяткувати травневі свята вдома

Міністерство охорони здоров’я закликає українців утриматися від відвідування масових заходів та відсвяткувати травневі свята вдома, щоб не допустити критичного поширення коронавірусу в Україні. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу МОЗ.

«Ніхто не збирається продовжувати карантин, якщо цього не потребуватиме ситуація. Ніхто не збирається безпідставно тримати зачиненими магазини та парки. Проте, виходячи на мітинги і починаючи грубо порушувати карантинні вимоги, подумайте не лише про себе, а й про своїх рідних і близьких, яких ви можете після цього інфікувати. Я закликаю провести травневі свята вдома, щоб скоріше почати виходити з карантину», – наголосив Максим Степанов.

Як підкреслив Міністр охорони здоров’я, зараз в Україні 10406 осіб інфікованих коронавірусом. При цьому 261 летальний випадок.

«Цей показник набагато нижчий, ніж в Іспанії, де понад 236 тисяч випадків зараження коронавірусною хворобою, з них — 24 тисячі людей померли. Чи, наприклад, в Італії, де понад 203 тисячі випадків зараження, з яких 27 тисяч людей померли», – підкреслив очільник МОЗ.

Також Максим Степанов наголосив, що Україні вдалося уникнути піку зараження, в тому числі, через те, що вчасно було запроваджено карантин.

За його словами, необхідно набратися ще трохи терпіння, аби зусилля щодо розірвання ланцюгу зараження не виявилися марними.