05.05.2020 — 15:00

Брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області

Сьогодні черговий брифінг щодо протидії поширення коронавірусної інфекції на території області провів перший заступник голови адміністрації Роман Примуш.

Він проінформував, що станом на 14.00 в області підтверджено 129 випадків COVID-19 (за минулу добу захворіло 13 осіб), одужало 29, летальних випадків – 7.

Також Роман Борисович, нагадав, що відповідно до рішення Уряду, з 11 травня по всій Україні відновлять свою роботу ряд сфер. Це стосується продажу непродовольчих товарів, роботи нотаріусів, адвокатів, служб пов’язаних з надання послуг населенню, салони краси, тощо. До них будуть висунуті окремі вимоги Міністерства охорони здоров’я України, з якими вони будуть ознайомленні.

Принагідно, спікер розповів, що мав зустріч з підприємцями області щодо обговорення питання алгоритму відкриття непродовольчих ринків. Перший заступник голови адміністрації пояснив, що всі ті вимоги, які ставилися до продовольчих ринків будуть ставитися і до непродовольчих ринків. Тобто, дотримання дистанції, індивідуальний захист, встановлення екранів між продавцем і покупцем, тощо.

Наразі в області відновлено роботу 8 ринків (м. Хмельницький, м. Кам’янець-Подільський, м. Дунаївці, м. Городок, м. Славута, м. Деражня).

Підсумовуючи сказане, посадовець наголосив, що пом’якшення карантинних заходів не є приводом для нехтування усіма тими обмеженнями, які діяли досі. Він закликав жителів області і надалі використовувати в громадських місцях засоби індивідуального захисту, дотримуватися соціальної дистанції, особистої гігієни, тощо.