12.05.2020 — 19:58

Обласний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації тримає на контролі стан та забезпечення кадрами лікувальних установ Хмельниччини

За інформацією Хмельницького обласного центру зайнятості у період з 01 по 08 травня 2020 року працевлаштовано 4 медичних працівниці:

–  в Дунаєвецькому і Ярмолинецькому районах – 2 медичних сестри;

– в Деражнянському і Старокостянтинівському районах – 2 молодших медичних сестри.

Також інформуємо, що на виконання вимог постанови КМУ від 29.04.2020 року № 313, протоколу №13 позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС від 30.04.2020 року, працівниками Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області спільно з представниками органів місцевого самоврядування проведено позапланові перевірки всіх зареєстрованих 14 агропродовольчих ринків області.

В області працюють 14 ринків: по 2 ринки – в місті Хмельницькому (МКП Ранковий і ТОВ ТСЦ Кооператор), Шепетівському та Славутському районах; по 1 ринку – у Волочиському, Городоцькому, Деражнянському, Дунаєвецькому, Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Старокостянтинівському та Ярмолинецькому районах.

В ході комісійного обстеження ПСК “КП “Ринок” Славутського РайСТ,  в присутності міського голови і адміністрації ринку, було виявлено наступні порушення:

➡ допуск працівників ринку, продавців і відвідувачів на територію за наявності одягнутої медичної маски проводиться частково (не всі продавці і відвідувачі мають маски), безконтактний температурний скринінг не проводиться;

➡ на всіх входах (в’їздах) на територію ринку відсутні диспенсери з антисептиками;

➡ кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку, перевищує дані вимоги;

➡ не всі місця торгівлі обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями із плівки або пластику;

➡ відстань між робочими місцями деяких продавців складає менше трьох метрів;

➡ не проводиться дезінфекція контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень;

➡ проводиться неконтрольована (стихійна) торгівля на прилеглій до ринку території та на території самого ринку;

➡ дирекцією ринку не забезпечене постійне інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень;

➡ дирекцією ринку не забезпечений постійний контроль за дотриманням вимог та оперативне усунення порушень тощо.

Комісією проведена роз’яснювальна робота та надані рекомендації щодо усунення недоліків. Ситуація знаходиться на контролі у керівництва області.

ГУ Національної поліції в Хмельницькій області та ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області перевірено 104 заклади  торгівлі, виявлено 3 порушення в Хмельницькому та Полонському районах.

За даними моніторингових спостережень, які здійснює ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, в містах та районах області станом на 12.05.2020 р. проведено 1048 профілактичних та протиепідемічних заходів.

На 13 пунктах санітарного контролю на кордонах із Тернопільською, Чернівецькою, Вінницькою та Рівненською областей  протягом останньої доби перевірено 1495 транспортних засобів та 1503 особи, які в них перебували.

Шановні жителі області! Хмельницька область знаходиться на “плато” щодо захворюваності на COVID-19, ще не простежуються ознаки спаду інфікування коронавірусною інфекцією. Просимо дотримуватись основних карантинних вимог – носити захисні маски, мити руки, дотримуватись дистанції. Бережіть своє здоров’я!