22.05.2020 — 12:36

У 2020 році для Хмельниччини з держбюджету виділено понад 216 млн грн. на реалізацію проектів та програм регіонального розвитку

Про це зазначив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час підсумкової наради в облдержадміністрації. Нарада відбулася за участю голови адміністрації Дмитра Габінета, голови обласної ради Михайла Загородного, народних депутатів України, заступників голови, керівників силових структур та структурних підрозділів ОДА.

«У 2020 році для Хмельниччини з держбюджету виділено понад 216 млн грн. за рахунок ДФРР на реалізацію проектів та програм регіонального розвитку. Я хочу бачити співпрацю всіх рівнів влади на Хмельниччині: голови облдержадміністрації, очільників міст, місцевих та районних адміністрацій. Тільки разом керівництво Хмельницької області досягне результатів як у будівництві, так і у боротьбі з коронавірусом», – сказав міністр.

Окремо урядовець звернув увагу на питання доплати медикам. «Лікарі, які сьогодні рятують життя людей від небезпечного вірусу мають отримати 300% доплати. Це питання є принциповим і воно має бути вирішене якнайшвидше», – зауважив Олексій Чернишов.

Також високопосадовець додав, що області слід збільшити кількість щоденних тестів на коронавірус. «Наразі обласний лабораторний центр робить 200 тестів на добу. Цей показник потрібно збільшити щонайменше в два рази», – сказав він.

Довідково:
В рамках програми «Велике будівництво» на Хмельниччині у 2020 році планується реалізувати 11 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту шкіл, садочків та стадіонів. На реалізацію цих проєктів планується залучити кошти державного фонду регіонального розвитку в сумі  131,8 млн грн (а саме: 6 шкіл на суму 83,7 млн грн (крім того 1 школа фінансуватиметься за рахунок обласного бюджету в обсязі 5,0 млн грн), 1 садочок – 11,85 млн грн та 3 стадіони – 36,2 млн грн) та місцевого бюджету – 21,0 млн гривень.