09.06.2020 — 19:32

В Національній академії ДПСУ ім.Б.Хмельницького відбувся черговий випуск офіцерів

6 червня відбувся черговий випуск офіцерів-прикордонників у Національній академії Держприкордонслужби України ім.Богдана Хмельницького. Ступінь бакалавра отримали 260 випускників, двоє з них занесені на Дошку пошани, а 30 — отримали диплом з відзнакою. Окрім того завершили навчання 78 офіцерів-магістрів факультету підготовки керівних кадрів, один з яких занесений на Дошку пошани, а 10 — отримали диплом з відзнакою.

На урочистій церемонії були присутні Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко, керівництво області та міста, народні депутати, ветерани-прикордонники. На жаль, у зв’язку карантинними обмеженнями на святі не мали змоги бути присутніми рідні та близькі випускників, як це відбувається зазвичай, але вони мали нагоду переглянути пряму трансляцію урочистої події на офіційному сайті Національної академії та сторінці навчального закладу у Фейсбук.

До привітань випускників долучився і голова облдержадміністрації Дмитро Габінет. Він зауважив, що Державна прикордонна служба України дійсно стала невід’ємним елементом забезпечення національної безпеки держави, ї політичних, економічних та військових інтересів.

“З давніх-давен прикордонники самовіддано боронили державні кордони України: вони першими зустрічали ворогів, вони завжди сумлінно виконували свій професійний обов’язок, незважаючи на загрозу життю та здоров’ю, – зазначив Дмитро Габінет. – Впевнений, що нове покоління прикордонників є гідними спадкоємцями старших товаришів. Ви – наше майбутнє, ви – наша надія. Саме вам випала велика честь формувати нове обличчя кордону відповідно до європейських та світових стандартів”.

Тож очільник області побажав молодим офіцерам стійкості та витривалості, а їх рідним та близьким – завжди зустрічати їх живими та здоровими.

Урочисті заходи традиційно завершила зворушлива церемонія прощання випускників з Бойовим Прапором академії та проходження урочистим маршем.