12.06.2020 — 18:59

Ділянку дороги Р-48 Сатанів-Війтівці  планують відремонтувати до кінця цього року

Про це сказав сьогодні заступник глави Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час спільного прес-брифінгу з очільником Укравтодору Олексієм Кубраковим.

Брифінг був присвячений реалізації програми Президента України “Велике будівництво”, яка була започаткована цього року. В рамках цієї програми заплановано відремонтувати понад 6 тис. км доріг, 100 садочків, 100 шкіл та 100 стадіонів, які будуються по всій території України і будуть завершені цього року.

За словами Кирила Тимошенка, програма розрахована не на один рік і буде діяти надалі. “Ми сподіваємося, що будемо збільшувати кількість і шкіл, і автомобільних доріг, які будемо робити”, – додав він.

Одним із завдань цієї програми є забезпечення якісного транспортного сполучення усіх регіонів країни з Півднем, щоб люди могли добиратися до морського узбережжя нормальними дорогами. Однак, заступник очільника Офісу Президента додав, що увага буде звертатися не лише на дороги, які ведуть до моря, але й до об’єктів привабливих для туристів, в тому числі  – іноземних.

“Коли ми були минулого тижня на Хмельниччині, було вирішено щодо того, щоб траса, яка йде з Хмельницького до туристичного центру – Кам’янця-Подільського та Сатанова – була зроблена теж цього року, аби люди мали можливість мандрувати Україною”, – зазначив Кирило Тимошенко.

Зауважимо, що Постановою Кабінету Міністрів України №254 від 1 квітня 2020 року на поточний середній ремонт окремих ділянок автомобільного шляху регіонального значення Р-48 Кам’янець-Подільський-Сатанів-Війтівці-Білогір’я загальною протяжністю 30 км було передбачено 240 млн.грн. За дорученням Президента, Cлужба автомобільних доріг у Хмельницькій області розпочала проведення тендерних процедур на поточний середній ремонт дороги Р-48 на ділянці Сатанів-Війтівці протяжністю біля 40 км. Передбачається, що Кабінетом Міністрів України на ці цілі незабаром може бути виділено додаткове фінансування в обсязі близько 210 млн.грн.

Маємо надію, що невдовзі ще більше туристів матимуть нагоду познайомитися з чудовою природою та пам’ятками архітектури Хмельниччини.