18.06.2020 — 16:20

На Новоушичині відкрили новозбудовану амбулаторію

Сьогодні, у рамках реалізації державної програми «Доступна медицина», у селі Глібів Новоушицького району відбулося відкриття новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Це двадцята з 30 амбулаторій, що будуються в області.

Привітати місцевих жителів з цією важливою подією завітали заступник голови адміністрації Оксана Ситницька, представники районної влади та ОТГ, місцеві жителі.

Висловлюючи слова вітання, Оксана Анатоліївна зазначила: «Приємно бачити, що з кожним днем жителі області мають можливість отримувати медичну допомогу вчасно та на належному рівні. Відкриття таких медичних закладів є гарним свідченням того, як спільно потрібно робити гарні справи на благо людей».

Глібівська амбулаторія обслуговуватиме понад 2 тис. жителів сіл Глібів, Гута-Глібівська, Новий Глібів, Миржіївка, Слобода, Джурджівка, Капустяни та Глибочок. Надаватимуть медичну допомогу сімейний лікар та дві сімейних медичні сестри. В сучасній будівлі є кабінет лікаря, лабораторія, маніпуляційна, кабінети щеплень і здорової дитини.

Також заклад обладнаний усім необхідним медичним і комп’ютерним обладнанням, завершені роботи з прокладання оптоволоконного кабелю для якісного доступу до мережі Інтернет, завдяки чому для пацієнтів будуть доступні телемедичні послуги. Придбано тут і службовий автомобіль Renault DUSTER dCi 110 4 WD, 2018 року випуску, який дозволить лікарю обслуговувати пацієнтів віддалених сіл.

На будівництво та обладнання закладу було передбачено 8244,359 тис. грн, з яких 10% – кошти бюджету ОТГ. Передбачене в приміщенні і житло для лікаря.

Головним розпорядником коштів виступив Департамент розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА, замовником будівництва – ДП “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”, а генеральним підрядником – ТОВ “Гермес-С”.