20.06.2020 — 14:10

Оксана Ситницька з робочим візитом відвідала Новоушицьку ОТГ 

Днями з робочим візитом до Новоушицької ОТГ завітала заступник голови обласної державної адміністрації Оксана Ситницька. Спільно із селищним головою Олегом Московчуком вони відвідали заклади соціальної сфери, а саме Новоушицький НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Новоушицький будинок дитячої творчості, Новоушицький територіальний центр надання соціальних послуг, парк культури та відпочинку. Також побувала заступниця у Вільховецькій ДЮСШ та перевірила роботу Новоушицького ДНЗ в період карантину.

Оксана Анатоліївна позитивно відмітила високий рівень готовності дитячого садочку до прийому дітей, зокрема на вході проведено розмітку щодо дистанціювання дітей.  Окрім того, є усі необхідні засоби індивідуального захисту для персоналу, в тому числі засоби дезінфекції, безконтактні термометри, тощо.

Також кожна кімната в садочку оздоблена на різну тематику. Є такі кімнати, які прикрашенні і оздоблені для вивчення правил пожежної безпеки, поведінки на дорозі, воді, тощо. Окрім того, тут є свій історично-культурний музей, який розкриває українські традиції із врахуванням традицій району.

Звичайно, за словами заступниці, садочок потребує певних реконструкцій в частині заміни підлоги та покрівлі. Директорка ДНЗ розповіла, що вже розроблена проектно-кошторисна документація, але наразі роботи ще не розпочато.

Прийємно вразив посадовців і Новоушицький будинок дитячої творчості, будівля якого була відремонтована та реконструйована. Тут кожна кімната також оздоблена малюнками, які виконували самі діти, стіни прикрашені розписами самих вихователів.

Окремої уваги та похвали заслуговує Вільховецька дитячо-спортивна школа. Її приміщення є історичним, колись там був панський маєток. Зараз у будівлі школи повністю зроблений ремонт та створені усі умови для проведення тренувань з вільної боротьби.

Також на території спортивної школи йде робота з обладнання спортивного майданчика для пляжної боротьби, і якщо все буде вчасно підготовлено, то планується цього літа провести чемпіонат області з цього виду спорту.

“Створені у школі умови, дають можливість діткам з сільської місцевості тренуватися та займатися спортом на рівні області. Адже, вихованці видатного тренера Анатолія Власова на сьогоднішній день є переможцями багатьох чемпіонатів та міжнародних змагань. Такі тренери і такі школи, особливо в сільській місцевості, потребують і заслуговують особливої уваги та підтримки з боку влади”, – сказала заступниця.

В продовження візиту, посадовиця відвідала Новоушицький територіальний центр надання соціальних послуг та парк культури та відпочинку.

Селищний голова Олег Московчук розповів, що на кошти виграного гранду для парку було придбано спеціальне обладнання та облаштовано майданчик для дітей з обмеженими можливостями. Також на території парку є встановленні камери спостереження, оновлено освітлення, зробленні асфальтні доріжки. Поряд з цим, у парку планується встановлення нових інфраструктурних об’єктів.