20.06.2020 — 12:10

Роман Примуш взяв участь у відео селекторній нараді з питань організації заходів з протидії пожежам у природних екосистемах

Спекотна погода та відсутність достатньої кількості опадів у більшості областях України створює передумови для виникнення численної кількості пожеж в екосистемах.

З огляду на негативну тенденцію до збільшення площ, пройдених вогнем, 19 червня відбулася селекторна нарада Голови ДСНС Миколи Чечоткіна та очільника Держлісагенства Андрія Заблоцького з керівництвом областей та начальниками територіальних підрозділів Служби з надзвичайних ситуацій. Участь у нараді взяли рятувальники Хмельниччини, перший заступник голови адміністрації Роман Примуш та інші запрошені.

На прикладі останніх пожеж у Житомирській області та у Зоні відчуження, Микола Чечоткін наголосив на важливості постійного моніторингу для своєчасного виявлення найменших загорянь. За словами Голови Служби, важливо залучати зокрема і авіарозвідку, як, приміром, у Харківській області, де 18 червня під час патрулювання було виявлено осередок лісової пожежі в Краснокутському районі біля с. Пильнянка. Інформація одразу була передана до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС в області і вже через декілька годин пожежу вдалось ліквідувати. “Завдяки своєчасному виявленню події пожежа не набула розповсюдження”, – зауважив Микола Чечоткін.

Разом з тим, важливу роль відіграє інформування населення через засоби масової інформації про заходи із запобігання пожежам в екосистемах та на відкритій території, а також профілактична робота.

Саме під час профілактичних рейдів рятувальники, у взаємодії із правоохоронцями, волонтерами та представниками лісових господарств, пояснюють людям важливість дотримання усіх норм безпеки у пожежонебезпечний період. Така робота проводитиметься на регулярній основі.

 

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області