22.06.2020 — 16:30

Мистецькі школи Хмельниччини запрошують до участі в пілотному проєкті з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти «Мистецька освіта без обмежень»

Міністерство культури та інформаційної політики України у співпраці з Всеукраїнським громадським об’єднанням “Національна асамблея людей з інвалідністю України” розпочало конкурсний відбір учасників пілотного проєкту з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти “Мистецька освіта без обмежень”.

Метою пілотного проєкту «Мистецька освіта без обмежень» є підвищення рівня доступності мистецької освіти через впровадження інклюзивного навчання в мистецьких школах, допомога у створенні освітнього простору, дружнього для усіх, а також виявлення конкретних перешкод для інклюзивного навчання мистецтву та напрацювання рекомендацій для усунення таких перешкод.

Під час пілотного проєкту учасники підвищать свій рівень знань та практичних навичок для організації інклюзивного навчання у мистецькій школі, стануть експертами з фізичної доступності приміщень і навіть зможуть під нашим керівництвом самостійно провести аудит доступності. Запровадження інклюзивного навчання буде здійснюватися під постійним наглядом експертів, до яких можна звернутися за допомогою і порадою.

Учасники пілотного проєкту самостійно визначать оптимальні форми роботи з учнями з особливими освітніми потребами у власній мистецькій школі, а ваш досвід буде використаний при підготовці методичних рекомендацій за результатами пілотного проєкту.

Освітньо-тренінгова програма буде складатися з 4 модулів:

Модуль 1 – Фізична доступність мистецьких шкіл
Модуль 2 – Організація навчання учнів з особливими освітніми потребами
Модуль 3 – Навчально-методичне забезпеченні освітнього процесу
Модуль 4 – Взаємодія

Крім того, мистецькі школи-учасниці пілотного проєкту матимуть можливості для спілкування та обміну досвідом, розробки спільних навчальних проєктів. Для цього заплановано організувати зустрічі для обміну досвіду, ідеями та спільного пошуку найкращих рішень проблемних питань, які можуть виникнути у ході реалізації проєкту. Усі мистецькі школи, отримають відповідний  диплом учасників пілотного проєкту.

Тривалість пілотного проєкту з липня 2020 по червень 2021 року.

Більш детально: ТУТ