24.06.2020 — 16:30

#Велике_будівництво: у с.Залужжя триває будівництво нової школи

Будівництво школи у с. Залужжя Білогірського району належить до об’єктів, що реалізується в області в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Теперішнє приміщення школи, де навчаються діти, знаходиться в аварійному стані, оскільки було зведене ще у 1905 році. Нове приміщення школи розпочали будувати ще у 1990 році, однак через брак коштів його не завершили, і тривалий час жодних робіт на об’єкті не проводилося. Лише у 2017 році, об’єднавши зусилля районної та місцевої влади, вчителів та батьків й усіх небайдужих жителів, вдалося зрушити справу й здійснити давню мрію про нову сучасну школу. У недобудованому приміщенні було змінено дах, встановлено якісні вікна, зроблено оздоблювальні роботи ззовні та утеплено фасад, встановлено котельню, здійснено реконструювання класних кімнат та коридорів, тощо.

Цьогоріч школа стане однією із 100 шкіл в Україні, яка відкриє свої двері для сотні учнів, в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Нагадаємо, що Урядом  анонсовано початок будівництва об’єктів соціальної та освітньої сфери. Так, з 1 березня по усім регіонам України розпочалося будівництво 100 нових шкіл, 100 дитячих садків та 100 нових стадіонів. Відтак, на 2020 рік  виділено 10 мільйонів гривень з державного фонду регіонального розвитку, а також 1,1 мільйона гривень співфінансування з районного бюджету на завершення проєкту.

Варто зазначити, загальна кошторисна вартість проекту близько 59 мільйонів гривень. Потужність школи – 250 учнівських місць. Заклад стане опорною школою, куди будуть підвозитись учні з навколишніх сіл, а саме с.Залужжя, Корниця, Шельвів, Вікентово, Коритне, Надишень, Вікнини, Дзвінки, Ювківці та Двірець (Ізяславського району). Також в школі будуть створені усі відповідні умови для дітей з особливими освітніми потребами, аби вони повноцінно могли спілкуватися з однолітками і отримувати якісну освіту.

Наразі будівельні роботи виконані на 78%. Так, завершена будівля школи, зовнішнє опорядження, частково внутрішні оздоблювальні роботи, встановлення інженерних мереж.  Зараз тривають внутрішні штукатурні роботи, закуповуються необхідні матеріали, аби найближчим часом учні навчалися в  зручних та комфортних умовах.

Довідково:

Замовник: ДП “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”.

Виконавець (підрядник): ТОВ БВК “Форвард-Плюс” м.Нетішин