26.06.2020 — 10:10

У Хмельницькій ОДА презентували щорічну доповідь Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2019 рік

25 червня до обласної державної адміністрації завітала регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Ольга Осередчук. Метою візиту стало проведення презентації щорічної доповіді Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про стан додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні за 2019 рік.

До відеоконференції заходу долучилися заступник голови адміністрації Оксана Ситницька, заступник керівника апарату адміністрації Зоряна Давидчук, працівники адміністрації та громадські об’єднання.

Вітаючи учасників зібрання, Оксана Ситницьказазначила, що сьогодні сфера того чим займається Уповноважений надзвичайно широка. А це і дотримання прав людини в сферах освіти, безпеки, права, дискримінації, тощо.

Загалом, під час презентації щорічної доповіді, регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області Ольга Осередчук наголосила на актуальних проблемах в сфері дотримання прав і свобод людини і громадянина, та презентувала результати діяльності Уповноваженого за 2019 рік.  Зокрема, зосереджено увагу на дотриманні прав таких категорій осіб як пенсіонери, діти, військовослужбовці, поліцейські та особи з інвалідністю.

Щорічна доповідь