07.07.2020 — 16:25

Збереження новозбудованих доріг Хмельниччини – на контролі голови ОДА

6 липня голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет зустрівся з керівниками гранітних кар’єрів, аби обговорити питання щодо дотримання габаритно-вагового контролю на автодорогах області. До спілкування також долучилися профільний заступник голови Сергій Ткачук, представники силових структур та контролюючих органів, дорожники.

Розпочинаючи нараду, Дмитро Габінет наголосив, що з підвищенням температурних показників виникла потреба посилити контроль за здійсненням габаритних перевезень. Відтак, посадовець зауважив, що наразі необхідно вжити усіх заходів, аби протидіяти порушенням, що призводять до руйнування доріг в області та встановити суб’єктів господарювання, які своїми діями завдають таких збитків. «В цьому році  за програмою Президента України «Велике будівництво» в області планується відремонтувати понад 300 км доріг. Я впевнений, що такий результат буде досягнутий до кінця року. Обласна влада не надає нікому жодних преференцій і ми вимагаємо від вас дотримуватися того, що передбачено відповідними нормативними актами. Моє завдання – збудувати дороги, і руйнувати їх не дозволю. Це є моя принципова позиція», – сказав голова адміністрації, звертаючись до присутніх.

В свою чергу, начальник управління Укртрансбезпеки в області Віталій Дзюба розповів, що за червень місяць управлінням перевірено 226 транспортних засобів, в результаті чого виявлено 32 факти перевезення вантажів з перевищенням габаритно-вагових параметрів. Всього з початку 2020 року перевірено 641 транспортний засіб та виявлено 160 фактів перегрузу.

На це заступник голови Сергій Ткачук зауважив, що щодо тих кар’єрів, де буде встановлено перевантаження, вживатимуться відповідні заходи. “Обласна влада зробить усе можливе, щоб робота кар’єрів була під особливою увагою усіх контролюючих органів. Зараз ми бачимо, що автомобілі умисно навантажуються понад встановлену норму, що завдає колосальних збитків автошляхам області, в які вкладено мільярди коштів та щоденна праця людей. Тому звертаюся з проханням підтримати державу, підтримати область в тому, щоб ми не знищили те, що сьогодні будуємо», – додав Сергій Петрович.

Також він розповів, що обласною владою планується до кінця року встановити 6 вагових комплексів типу WIM (система зважування в русі). Система WІM веде цілодобове спостереження, фіксуючи щосекунди кожне порушення, в тому числі із розпізнаванням номерного знаку і всіма параметрами. Такі комплекси будуть встановлені на трасах міжнародного та державного значення.

В продовження наради учасники обговорили спільні пропозиції, проблемні моменти та висловили бачення щодо вирішення тих питань, які виникають під час здійснення такої діяльності.