09.07.2020 — 12:43

#Велике_будівництво на Білогірщині: хід робіт на об’єктах на постійному контролі обласної влади

«Велике будівництво» — національний проєкт, спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України включно з дорогами та такими соціально важливими об’єктами як школи, дитячі садки, центри екстреної медичної допомоги та стадіони. Основна задача проєкту — будівництво чи капітальна реконструкція 6 500 км доріг, 100 шкіл, 100 дитсадків, 25 центрів екстреної медичної допомоги, 100 спорткомплексів по всій країні до кінця 2020 року.

7 липня очільник Білогірського району спільно з директором  Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Вірою Бригадир побували на об’єктах «Великого будівництва», які реалізуються на території району. Зокрема, посадовці відвідали школу у с. Залужжя та ділянку автодороги Варивідки – Сушівці, де триває капітальний ремонт мосту через річку Горинь.

Необхідно зазначити, що питання завершення будівництва школи перебуває на постійному контролі керівництва області та району. Так, загальна кошторисна вартість проекту близько 59 мільйонів гривень. На 2020 рік з державного бюджету виділено 10 мільйонів гривень, а також 1,1 мільйона гривень співфінансування з районного бюджету. Наразі на об’єкті тривають внутрішні роботи, облаштовується прилегла територія.

Потужність школи складатиме 250 учнівських місць. Заклад стане опорною школою, куди будуть підвозитись учні з навколишніх сіл, а саме с.Залужжя, Корниця, Шельвів, Вікентово, Коритне, Надишень, Вікнини, Дзвінки, Ювківці та Двірець (Ізяславського району). Також в школі будуть створені усі відповідні умови для дітей з особливими освітніми потребами, аби вони повноцінно могли спілкуватися з однолітками і отримувати якісну освіту. Введення в експлуатацію першої черги споруди заплановано до 1 вересня поточного року.

Питання освоєння коштів та якісного виконання робіт підіймалося й під час відвідин вже згаданого мосту на капітальний ремонт якого передбачено 2,9 мільйони гривень. Зараз там проведено підготовчі роботи, знято дорожнє покриття та розпочато ремонт опор споруди.

Ознайомившись процесом будівництва, представники делегації  визначили  ряд першочергових заходів з проведення відповідних робіт з метою якнайшвидшого завершення спорудження даних об’єктів.