10.07.2020 — 16:01

#Велике будівництво: цього року на Хмельниччині буде відремонтовано рекордну кількість кілометрів доріг

“За амбітним планом Укравтодору цього року на Хмельниччині буде відремонтовано рекордну кількість кілометрів доріг – 217,6 км, на що передбачено безпрецедентну суму коштів у розмірі 5 млрд. гривень. Реалізовуючи програму Президента “Велике будівництво”, маємо вже перші результати: нове асфальтобетонне покриття влаштовано на дев’яти ділянках доріг, що ремонтуються, загальною протяжністю більше 30 км”, – повідомив в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Валентин Данилюк, спілкуючись із журналістами місцевих медіа на об’єкті капітального ремонту автодороги М-12, що на обході м. Хмельницького.

Наразі, ремонтні роботи активно проводяться:

 ➡ М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка – загальна протяжність дороги у межах області становить 140,7 км. У планах цього року оновити 56 км дороги. Зараз роботи із капітального ремонту ведуться одночасно на дев’яти ділянках чотирма підрядними організаціями. Роботи із поточного середнього ремонту тривають на п’яти ділянках.

 ➡ Н-03 Житомир – Чернівці – загальна протяжність дороги у межах області 198,3 км. Всього планується оновити майже 60 км дороги, від м. Хмельницького у напрямку м. Кам’янець-Подільського. Зараз ремонти ведуться на чотирьох ділянках, а на ремонт ще одинадцяти – проводяться тендерні процедури.

 ➡ Також завершується будівництво останньої ділянки обходу м. Дунаївці, протяжністю 3,121 км із влаштуванням двох кільцевих транспортних розв’язок, зупинкових смуг, сучасного освітлення, бар’єрного огородження, дорожньої розмітки. Наразі по всій протяжності об’єкта вже влаштовано нижній шар асфальтобетонного покриття. Роботи виконує підрядна організація ТОВ «СТЛ+М».

 ➡ Необхідно зауважити, що будівництво І черги об’їзної дороги довкола м. Дунаївці було розпочато ще у 2004 році (2,7 км), ІІ черги – у 2008 році (1,9 км), а у 2012 році – приступили до будівництва ІІІ черги і, лише цього року, об’єкт буде повністю завершено. Для цього з Держбюджету передбачені кошти, у розмірі 200 млн. гривень. Завершення будівельних робіт на «об’єкті-довгобуді» та введення в експлуатацію нової дороги, протяжністю майже 8 км, нарешті розвантажить рух автотранспорту через м. Дунаївці, адже транзитний транспорт, інтенсивність якого складає майже 10 тис. авто на добу, вже не буде їхати через місто.

 ➡ Не оминула програма “Велике будівництво” і дорогу Р-48 Кам’янець-Подільський – Сатанів – Війтівці – Білогір’я, 60 км якої, цього року планують відремонтувати окремими ділянками на суму 450 млн. гривень. Наразі Службою автодоріг проводяться тендерні процедури. Дорога веде до Національного природного парку «Подільські товтри» у смт. Сатанів, що має запас мінеральних вод з унікальними терапевтичними ефектами, різноманітними розсолами з підвищеною концентрацією брому, йоду і т. д.

Прес-служба САД у Хмельницькій області