13.07.2020 — 14:38

Тріумф активних …

Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека отримала перемогу у конкурсі «Найкращий сценарій просвітницьких заходів з прав людини», який був оголошений Департаментом розвитку Мережі Docudays UА.

Як кажуть організатори, конкурс «Найкращий сценарій просвітницьких заходів з прав людини» було оголошено для того, аби створити можливість для модераторів та модераторок кіноклубів представити власноруч розроблені сценарії подій, що включають методику перегляду фільмів та їх модерованого обговорення, з використанням нових інструментів привернення уваги та занурення відвідувачів/-ок у тему дискусії задля поширення кращих практик впливу, стимулювання активного обміну досвідом між кіноклубами та розширення колекції сценаріїв просвітницьких заходів, доступних на нашому сайті. Учасники та учасниці конкурсу мали обрати один фільм з переліку та розробити до нього дискусію для однієї з цільових аудиторій: учні; студенти; дорослі; персонал пенітенціарної системи України та пробації; засуджені, які перебувають в установах виконання покарань, та клієнти пробації.

На конкурс усього надійшло 48 сценаріїв, у фінал потрапили 12 робіт. Експертне журі, сформоване з представників Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA та Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) впродовж 10 днів переглянули всі конкурсні події та обрали чотирьох лідерів.

Сценарій «Активні громадяни в дії» з обговорення фільму Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudаys UA режисера Таїсії Кутузової здобув перемогу у номінації широке коло глядачів і глядачок.

Детальніше ТУТ

Вітаємо з перемогою всіх учасників та модераторів цього заходу та дякуємо за потужну дискусію про права людини.

Колектив бібліотеки відкритий  до співпраці та чекає на нові онлайн-зустрічі та пропозиції.

За інформацією Хмельницької обласної
універсальної наукової бібліотеки