15.07.2020 — 11:52

Хмельниччина готується до участі в “Агро-2020”

Триває підготовка делегації та представлення експозиції Хмельницької області до участі у XXXII Міжнародній агропромисловій виставці “Агро – 2020”.

Виставка «АГРО 2020» – найбільша агропромислова виставка в Україні та Східній Європі, виступає ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок в усіх сферах АПК України, діловим заходом, що відкрив можливості для співпраці з країнами – лідерами світового аграрного сектору, а також унікальною нагодою для діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками.

Як зазначають в Департаменті розвитку промисловості та агропромислового розвитку, експозиція від області буде розміщена на виставковій площі 24 м². Тут буде представлена продукція, банери, виставкові стенди та рекламні матеріали сорока семи підприємств харчової та переробної промисловості області, які виявили бажання долучитися до участі у виставці.

Також область візьме участь у виставці тварин: ТОВ “Імпортно-експортна компанія “ТОРГДІАЛ” (с.Кайтанівка, Деражнянського району) представить овець м’ясної породи “Дорпер”.

Цьогоріч у зв’язку з карантинними заходами виставка проходитиме пізніше, ніж було заплановано: з 8 по 14 серпня. Особливу увагу організатори «Агро-2020» приділили дотриманню санітарних правил відповідно до рекомендацій МОЗ, за якими буде проходити виставковий захід.

Зокрема, змінено планування експозиції з урахуванням вимог дистанціювання, для  чого передбачено широкі проходи (мінімальна ширина 3 метри); будуть здійснювати заходи з регулювання дистанції, моніторинг для уникнення скупчень; запроваджено обов’язкові гігієнічні вимоги (маски для обличчя, дезінфекція, вимірювання температури) та  нові правила безконтактної взаємодії (онлайн-реєстрація, вітання без рукостискань, розрахунки банківськими картками), тощо.

Організатори обіцяють забезпечити усі необхідні умови для виконання цих правил, а також розміщення інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусу та дотримання усіх вимог. Температурний скринінг і масковий режим діятимуть абсолютно для всіх працівників, залучених до проведення заходу.

Нагадаємо, що минулого року за результатами виставки “Агро-2019″ нашу область відзначили почесною нагородою: золотою медаллю «За високі досягнення в розвитку агропромислового комплексу”.