20.07.2020 — 11:12

#Велике_будівництво: на Старосинявщині триває ремонт мосту в с. Миколаївка

У рамках проекту Президента України «Велике будівництво» у Старосинявському районі триває поточний середній ремонт мосту, що пролягає через річку Іква на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С 231507 Миколаївка – (Старокостянтинів-Шрубків) – Іванківці ч/з Ілляшівку, Олександрівку на ділянці км 0+929. Зазначимо, що міст було побудовано ще у 1979 році.

У 2019 році було здійснено обстеження мосту, за результатом якого визначили необхідність в ремонті. Тоді ж виготовили проектно-кошторисну документацію на ремонт, а цьогоріч отримали експертний звіт.

Наразі зроблено водовідведення, проведено демонтаж старого містка та здійснюється посилення опор мосту бетонною сумішшю. Загалом ремонтом буде охоплено не тільки міст, а й опори, під’їзна частина, бар’єрне і перильне огородження та проведеться укріплення. Ремонт планується завершити до кінця серпня 2020 року.

Загальна протяжність ремонту мосту становить 12 погонних метрів. Кошторисна вартість об’єкта – 3 550 тис.грн. Роботи фінансуються з державного бюджету. Замовник – ДП “Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг”, виконавець – ПрАТ «Хмельницьке будівельно-монтажне управління №69».