21.07.2020 — 10:37

#Велике_будівництво: невдовзі новенький садочок у с. Давидківці відчинить свої двері для сотні діток

Днями спеціальна мобільна група відвідала дитячий садочок у с. Давидківці Хмельницького району, що будується в області в рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Потреба у будівництві нового та сучасного садочка у селі постала давно, оскільки старий не міг вмістити усіх діточок, і багато хто з батьків був змушений возити дітей до дитсадків міста Хмельницького. На сьогодні у селі проживає 130 малюків віком від народження до шести років. Новий заклад розрахований на 80 дітей, ясельна група – з двох років. Крім того, реалізація проекту дозволить працевлаштувати 16 працівників освіти.

З одного боку будівля має два поверхи, з іншого – три. У цокольних приміщеннях облаштовують підсобки, пральню, місця для зберігання продуктів. На другому та третьому поверхах розташовуватимуться по дві групи з коридорами, роздягальнями, ігровими кімнатами, санвузлами та спальнями. Крім того, нагорі є просторий актовий зал, кабінети, нижче – кімнати медпрацівника, кухня, інші приміщення. Для всіх – окремі санвузли, душові кабіни, мийки.

На сьогодні у садочку тривають опоряджувальні роботи як всередині приміщення, так і на прибудинковій території. Робітники на другому поверсі заливають теплу підлогу, на третьому встановили радіатори. Подібні є на всіх поверхах, тож можна буде комбінувати чи диференціювати опалення. Йде робота з облицювання плиткою стін і підлоги, готуються стелити ламінат в ігрових та спальнях. Також виконуються роботи з налаштування освітлення та сантехніки.

Має садочок і свою модульну котельню. У ній два види котлів, що працюватимуть і на твердому паливі, і на газові. Наразі залишилося виконати внутрішнє оздоблення, благоустрій території та підведення частини зовнішніх мереж.

Зазначимо, що загальна вартість проекту становить понад 27 млн грн., з них 10 відсотків становлять кошти сільської ради. Зараз будівля готова на 65% і до першого вересня об’єкт здадуть в експлуатацію, щоб тамтешня дітвора розпочала навчальний рік в новій оселі.

Довідково:

Розпорядник коштів: Департамент розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства Хмельницької ОДА.

Замовник: ДП “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”.

Підрядник: ТОВ “Ізяславтрансбуд”