23.07.2020 — 08:17

В облдержадміністрації відбулася зустріч із представниками громадських організацій ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)

22 липня заступниця голови ОДА Оксана Ситницька провела зустріч з активом громадських організацій ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). До участі в заході також були запрошені заступник голови обласної ради Валерій Лесков, керівники департаментів, управлінь облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, які відповідають за питання забезпечення прав і гарантій інвалідів війни та учасників бойових дій. Від громадськості на зустрічі були присутні Микола Приступа, голова Хмельницької обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану, представники міських та районних осередків громадських організацій.

Основна мета зустрічі – обговорення питань соціального забезпечення учасників бойових дій, дотримання їх законних прав, а також напрацювання пропозицій щодо внесення змін до угоди про співробітництво між Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою та Хмельницькою обласною організацією ветеранів Афганістану у цій сфері.

Під час спілкування були підняті питання щодо можливості збільшення розміру допомоги сім’ям загиблих, монетизації пільг, пільгових перевезень для цієї категорії, покращення ситуації із забезпеченням учасників бойових дій житлом, медичного обслуговування та санаторно-курортного лікування, фінансової підтримки діяльності громадських організацій ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та більш широке залучення їх членів до заходів з військово-патріотичного виховання молоді, тощо . Учасники зустрічі мали змогу безпосередньо поставити запитання відповідним спеціалістам та отримати на них відповіді, а також заслухати коментарі щодо змін у законодавстві.

Оксана Ситницька подякувала  усім учасникам зустрічі за конструктивний діалог та наголосила, що відповідними структурними підрозділами будуть опрацьовані та узагальнені дані по області та в розрізі окремих територій щодо проблемних питань, які порушувалися в ході спілкування. За результатами цього аналізу будуть прийматися відповідні рішення, спрямовані на розв’язання таких проблем. Також посадовиця закликала ветеранів до активної співпраці та взаємодії з метою забезпечення оперативного реагування відповідних органів на випадки порушення їх законних прав.