24.07.2020 — 15:00

Ольга Стефанішина очолить урядову платформу з подолання гендерної нерівності

У Кабінеті Міністрів під егідою Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України працюватиме Координаційна платформа з подолання кризових явищ, пов’язаних з гендерною нерівністю. Про це 23 липня, повідомила Ольга Стефанішина під час Українського Жіночого Конгресу.

«В умовах кризи всі проблеми загострюються, ось за 5 місяців 2020 року на 28% зросла кількість звернень на лінію 102 щодо домашнього насильства. Це свідчить про важливість побудови системи стійкості у державній соціальній політиці та політиці щодо рівності жінок та чоловіків та необхідність потроїти зусилля влади для вирішення проблем щодо нерівності й гендерного дисбалансу», – коментує Ольга Стефанішина.

Віцепрем’єрка додала, що одним з важливих засобів об’єднання зусиль у цьому напрямку є формування спільних інструментів для координації різних органів влади.

«Найближчий місяць створимо координаційну Платформу під моєю егідою, яка спрямує усі зусилля на те, аби побудувати таку систему стійкості, щоб у кризових ситуаціях динаміка конфліктів була якомога менш негативною. Це включає питання економіки, оплати праці, соціальних відпусток для батьків», – зазначила Віцепрем’єрка Ольга Стефанішина.

Вона також відзначила, що в Україні формується активний діалог між усіма гілками влади та соціально відповідальним бізнесом щодо подолання наслідків COVID-19.

«Я би хотіла відзначити велику соціальну відповідальність, яку на себе взяв великий бізнес і насамперед великі українські бізнес асоціації. Вони зіграли велику роль в мобілізації і створенні платформ для діалогу. Це приклад активної роботи всіх гілок влади та соціально відповідального бізнесу», – зазначила Віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Джерело