05.08.2020 — 16:45

Хмельницький ОЕНЦУМ нагороджений золотою медаллю ХІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2020»  

4 серпня Хмельницький обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді був нагороджений золотою медаллю Одинадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2020», яка проводиться Міністерством освіти і науки України та Національною академією педагогічних наук України в приміщенні Київського Палаці спорту.

Хмельницькі натуралісти зі своєю конкурсною роботою «Упровадження інформаційно-цифрових систем і технологій у навчальній, дослідницькій та інноваційній діяльності закладів освіти» гідно представили на виставці позашкільну освіту рідного краю та інноваційні здобутки праці свого педагогічного колективу.

Міжнародна освітня виставка об’єднала учасників освітнього процесу в пошуку ефективних шляхів підвищення якості освіти і розвитку освітніх проектів з усіх регіонів України та ряду країн світу. У виставкових павільйонах були представлені національні заклади вищої освіти та наукові установи; ряд зарубіжних навчальних закладів, міжнародні освітні агенції і представництва; заклади післядипломної та неперервної освіти, обласні і міські департаменти (управління) освіти, заклади загальної середньої, дошкільної, позашкільної та професійно-технічної освіти й навчально-методичні центри; ряд виробників і дистриб’юторів сучасних засобів навчання, проектів, програм та рішень для галузі освіти і науки, видавництва навчальної літератури й освітні портали.

Виставка, яку організовано в столиці з дотриманням вимог адаптивного карантину, сприяє встановленню контактів між її учасниками і відвідувачами, їх збагаченню кращим досвідом науково-педагогічної праці, розвитку ініціативи в реалізації завдань, визначених сучасним розвитком нашої держави. Як вважають фахівці, участь освітян у виставці – набування непересічного позитивного досвіду і можливість продемонструвати інноваційні досягнення й напрацювання власних закладів і установ освіти.

На матеріалах стендових експозицій Виставки Хмельницький ОЕНЦУМ представив результати реалізації 4-х спільних науково-освітніх проектів експериментального майданчика Національної академії педагогічних наук України, що діє на базі закладу з 1994 року, а його творчі експериментальні напрацювання і набутий інноваційний педагогічний досвід неодноразово вивчались, презентувались на профільних виставках, конференціях, методологічних семінарах, пропагувались в педагогічній пресі столичними натуралістами і науковцями Академії, отримали високі оцінки й визнання колег та стали надбанням інших закладів освіти України.

Хмельницькі натуралісти також презентували на виставці, створену ними першу в Україні електронну бібліотеку з оцифрованою тематичною літературою, нові видання навчально-методичного і природничо-краєзнавчого змісту, міжнародну науково-педагогічну співпрацю їх закладу з Технологічно-природничим університетом міста Бидгощ з Польщі, зі Кам’янець-Подільським ім. Івана Огієнка, Львівським ім. Івана Франка і Хмельницьким національними університетами, котра супроводжується спільним проведенням науково-практичних конференцій, фестивалів, виставок, презентацій, обміном делегацій, навчальною і науково-методичною літературою, інформаційними буклетами, проспектами, брошурами.

За представлені хмельничанами на Виставці конкурсні матеріали за тематичною номінацією та новаторську науково-педагогічну діяльність у номінації «Упровадження інформаційно-цифрових систем і технологій у навчальній, дослідницькій та інноваційній діяльності закладів освіти», конкурсне журі й організатори Виставки – Міністерство освіти і науки та Національна академія педагогічних наук України відзначили Хмельницький ОЕНЦУМ золотою медаллю і Дипломом.

Отримана в столиці висока освітянська нагорода Одинадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2020» – результат ентузіазму й багаторічної експериментальної еколого-натуралістичної і науково-педагогічної діяльності творчих груп та наполегливої творчої співпраці педагогічного колективу Хмельницького ОЕНЦУМ з педагогами-натуралістами й науковцями області, Хмельницького ОІППО, Національної академії педагогічних наук України і Національного ЕНЦУМ. Варто відзначити, що заклад уже нагороджувався такими ж самими трьома золотими медалями в 2015, 2016 та 2019 роках, чотирма срібними і рядом інших почесних відзнак міжнародного та національного ґатунку в інші роки.

Олена Зотова, методист Хмельницького ОЕНЦУМ.