12.08.2020 — 15:14

Компанія Onur проводить підготовчі роботи до початку ремонту ділянки М-12

Компанія Onur, яка виконуватиме ремонт ділянки дороги М-12, наразі проводить підготовчі роботи, які необхідно завершити до офіційної дати початку робіт. Про це представники компанії повідомили під час зустрічі з представниками Летичівської райдержадміністрації, що відбулася днями.

Як уже повідомлялося, турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S. стала переможцем міжнародного тендеру. Відповідно до укладеного контракту, підрядники мають завершити роботи протягом 18 місяців. Загальна вартість робіт –  54 млн 622 тис. доларів. Підрядна організація проведе реконструкцію та капітальний ремонт автодороги М-12, протяжністю близько 41 км (М-12 км 291+240 — км 332+052), відповідно до рекомендацій EuroRAP.

Як повідомив керівник проєкту Тамер Джомет, враховуючи 18-ти місячний термін виконання ремонту, усі роботи були розподілені на два етапи: підготовчий та безпосередньо, виконання будівельних робіт на ділянці. За словами підрядників, такий підхід дозволить уникнути ризиків, що спричинені погодними умовами, а також значно скоротить строк обмеження руху на ділянці дороги, що ремонтується.

Зараз компанія Onur займається саме підготовчими роботами, які необхідно мають бути виконані перед початком будівництва. Уже доставлено та налаштовуються машини та механізми, які будуть залучені до ремонтних робіт. Підготовлено асфальтовий завод, бетонний завод, здійснюється монтаж дробилки щебеню  на різні фракції.

Окремо фахівці компанії проводять геодезичні роботи, зокрема і в межах смт.Летичів, за результатами яких буде розроблено робочий проєкт.

Окрім того бригада розпочинає роботу з монтажу будиночків для проживання робітників та офісних приміщень.

Безпосередньо будівельні роботи на ділянці М-12 турецький підрядник має розпочати у ІІІ декаді вересня.