18.08.2020 — 16:32

Управління Держпраці: на порядку денному – питання легалізації праці в регіоні

З метою забезпечення ефективного контролю за оформленням трудових відносин, починаючи з 11 серпня 2020 року інспекторами праці Управління Держпраці у Хмельницькій області активізовано інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання.

З метою підвищення ефективності роботи інспекторів праці щодо забезпечення контролю за оформленням трудових відносин в Управлінні Держпраці під керівництвом першого заступника начальника Управління Держпраці у Хмельницькій області Олександра Логвина відбулася нарада з керівниками структурних підрозділів щодо проведення масштабної інформаційної кампанії з питань виявлення неоформлених трудових відносин із обов’язковим залученням представників Державної податкової служби, Пенсійного фонду та Державної служби зайнятості.

Як зазначив перший заступник начальника Управління Держпраці Олександр Логвин: «Сьогодні ми маємо докласти максимум зусиль, аби попередити суб’єкта господарювання про можливі наслідки у разі неналежного оформлення трудових відносин з працівниками. Найманим працівникам наголосити про втрату соціальних гарантій, лікарняного, відпустки, пенсії, у разі отримання заробітної плата в «конверті». Олександр Логвин наголосив, що з першого вересня стартує масштабна інспекційна кампанія з виявлення неоформлених працівників.

Також під час наради обговорено важливість активізації роботи у напрямі надання інформаційної допомоги працівникам і роботодавцям та узгодження алгоритму подальших дій щодо проведення в регіоні масштабної інформаційної кампанії.

До 1 вересня у роботодавців є можливість встигнути переглянути правильність оформлення трудових відносин з найманим працівниками. У разі потреби звернутися до Управління Держпраці у Хмельницькій області за відповідними роз’ясненнями з питань трудового законодавства.