21.08.2020 — 10:35

Напередодні святкових вихідних рятувальники Хмельниччини закликають громадян дотримуватися правил безпеки поблизу водойм

Лише з початку купального сезону на водоймах Хмельниччини загинуло 33 людини, з них двоє дітей. Ці випадки трапилися в місцях не пристосованих для купання, найбільше з яких на Дністрі. Попереду святкові вихідні, під час яких рятувальники будуть переведені на посилений варіант несення служби. Дністром постійно патрулюватимуть на моторних човнах бійці водолазно-рятувальних відділень смт Стара Ушиця та сіл Устя і Рудківці.

Також в області діє 15 спеціально відведених місць для купання, де обладнані та перевірені пляжі. Тут чергують рятувальники,які мають необхідне спорядження для надання допомоги людині, яка тоне. Вони пройшли домедичну підготовку та в разі необхідності можуть вжити усіх заходів для порятунку людини до прибуття медиків.

 Перелік місць облаштованих для безпечного відпочинку людей поблизу водойм на території області:

➡ Міські пляжі: Городок, Волочиськ, Славута, Полонне, Нетішин, Хмельницький, Старокостянтинів, Ізяслав,  Красилів.

➡ Села: Головчинці Летичівського району, Пашківці Хмельницького району, Гораївка (табір відпочинку «Бакота») Кам’янець-Подільського району, с. Велика Слобода (база відпочинку «Вілла Дві Ріки») Кам’янець-Подільського району, Колодіївка (база відпочинку «Теремки» Кам’янець-Подільського району, с. Рудківці Новоушицького району.

Оскільки впродовж вихідних зберігатиметься спекотна посушлива погода і чимало охочих буде проводити своє дозвілля поблизу водойм, рятувальники закликають купатися лише у спеціально відведених місцях, не заходити у воду напідпитку, не випливати на моломірних суднах та матрацах у місця зі швидкою течією, а також завжди брати з собою рятувальні жилети. Заздалегідь повідомляйте знайомих та друзів, де ви будете відпочивати.Стежте за дітьми, адже їхня безпека залежить від вас!

Під час екстреної ситуації одразу телефонуйте за номером «101». Дотримуйтеся наших порад, адже вони допоможуть вберегти найдорожче – життя! Гарного, а головне — безпечного відпочинку!

 

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області