31.08.2020 — 15:27

Відсьогодні на Хмельниччині нова місцева пожежно-рятувальна команда гарантуватиме безпеку громади

В рамках децентралізації важливе місце у реформуванні займають питання, пов’язані з цивільним захистом населення і територій. Визначальним у цьому напрямі є ініціатива місцевої громади, а саме створення підрозділів місцевої пожежної охорони за підтримки Уряду та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Так, урочисте відкриття чергової місцевої пожежної команди відбулося 31 серпня в селі Заміхів, що в Новоушицькому районі на Хмельниччині. Це вже шостий підрозділ МПК, що відсьогодні функціонуватиме на території громади і гарантуватиме безпеку у сімох населених пунктах: Заміхів, Жабинці, Висілок, Пилипківці, Заборознівці, Щербівці, Струга в яких проживає понад 3,5 тис. громадян.

Для успішного виконання своїх обов’язків команда забезпечена належним захисним одягом та спорядженням, їй створено усі необхідні умови для несення служби: пункт зв’язку частини, кімната відпочинку та просторий гараж для рятувальної техніки і спорядження. На озброєнні у новоспечених вогнеборців є пожежний автомобіль, мотопомпа та спецінструмент. Це надасть змогу не лише оперативно ліквідовувати пожежі, але й оперативно допомагати мешканцям громадин у період негоди.

Для створення місцевої пожежної команди село Заміхів було обрано невипадково, оскільки його географічне розташування є зручним та рівновіддаленим для усіх населених пунктів громади.

Відрадно й те, що місцевим вогнеборцям у разі потреби допомагатимуть і добровольці, що навчені азам пожежно-рятувальної справи за програмою співпраці з міжнародними партнерами.

Бажаємо новоствореній місцевій пожежній команді з честю та доблестю виконувати поставлені на них завдання та бути надійним щитом громадян від небезпек на ввіреній території.

За інформацією ГУ ДСНС України у Хмельницькій області