07.09.2020 — 13:13

Денис Улютін: Одночасно із завершенням адміністративно-територіальної реформи буде завершена і реформа бюджетної децентралізації

3 вересня у Міністерстві фінансів відбулись консультації із всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування щодо проекту Держбюджету 2021 року.

Вже більше місяця Мінфін активно працює над складанням проекту Державного бюджету України на 2021 рік.

З метою детального обговорення особливостей взаємовідносин Державного бюджету з місцевими бюджетами, проблемних питань місцевих бюджетів та шляхів їх вирішення у 2021 році, Мінфін зібрав представників всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування: Асоціації міст України, Всеукраїнської асоціації громад, Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад, Всеукраїнської асоціації районних та обласних рад.

«Одночасно із завершенням адміністративно-територіальної реформи буде завершена і реформа бюджетної децентралізації. Новоутворені територіальні громади в оперативному режимі будуть створювати свої фінансові управління. Ми готові до конструктивного діалогу щодо врегулювання проблемних питань формування місцевих бюджетів на 2021 рік. Для допомоги місцевим фінансовим органам було надіслано листа щодо особливостей складання проектів місцевих бюджетів на 2021 рік. Наразі працюємо над підготовкою самого проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та змінами до Бюджетного кодексу України для врегулювання питань, пов’язаних із підготовкою цього проекту», – зазначив під час засідання Перший заступник Міністра фінансів Денис Улютін.

В свою чергу, Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан презентував пропозиції Асоціації до показників Державного бюджету України на 2021 рік в частині місцевих бюджетів, удосконалення міжбюджетних трансфертів, адміністрування податків та зборів, які також були підтримані усіма іншими колегами.