11.09.2020 — 11:04

#Велике будівництво: на Старосинявщині завершено капітальний ремонт мосту через річку Іква

В рамках програми Президента України «Велике будівництво» на Старосинявщині завершено капітальний ремонт мостової споруди через річку Іква на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С 231507 Миколаївка – (Старокостянтинів-Шрубків) – Іванківці ч/з Ілляшівку, Олександрівку на ділянці км 0+929.

Міст був збудований наприкінці 70-х років минулого століття. З того часу роботи з реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту не проводилися. Після ремонту довжина споруди становить 12 м, проїзна частина складається з двох смуг руху по 3 м кожна.

Весь спектр робіт з ремонту споруди вдалося завершити раніше встановленого терміну. Влаштоване дорожнього покриття на підходах та на самому мості шириною 6 м проїжджої частини, а також бар’єрне огородження. Також здійснено посилення берегових та проміжної опор бетонною сумішшю з застосуванням арматурних сіток, проведено влаштування залізобетонних ригелів і заміну мостових плит на нові, старі ж плити використано в якості перехідних, укладено асфальтобетонне покриття, облаштовано проїзну частину, влаштовано металеве бар’єрне огородження І групи для забезпечення роботи безпечного дорожнього руху.

Підрядник – ПрАТ «Хмельницьке будівельно-монтажне управління №69».

Завдяки проведеному ремонту міст приведено до сучасним будівельним нормам, подовжено термін експлуатації, підвищено його вантажопідйомність, забезпечено безпечні умови для всіх учасників дорожнього руху.