14.09.2020 — 11:39

Відбулися засідання обласних фахових секцій викладачів загальноосвітньої підготовки ЗП(ПТ)О області

Традиційно старт кожному новому навчальному року дають засідання обласних фахових секцій  викладачів загальноосвітньої підготовки ЗП(ПТ)О.

7-11 вересня 2020 року НМЦ ПТО ПК у Хмельницькій області організовані  віртуальні зустрічі на тему «Організаційно-педагогічні умови забезпечення якості навчання учнів ЗПО з предметів загальноосвітньої підготовки»  для:

заступників директорів ЗП(ПТ)О з навчальної роботи,  викладачів математики та природничих наук (координатор секцій – Тетяна Сидоренко, зав. лабораторії загальноосвітньої підготовки);

викладачів української мови та літератури (координатор секції – Алла Смалюк, зав. лабораторії виховної роботи);

викладачів іноземної мови, зарубіжної літератури, захисту Вітчизни, фізичної культури (координатор секціїй – Лариса Погребняк, методист лабораторії загальноосвітньої підготовки);

викладачів історії України, всесвітньої історії, громадянської освіти (координатор секції – Юлія Ворона, методист лабораторії ПК ДЕР);

викладачів інформатики (координатор секції – Наталія Садова, методист лабораторії ПК ДЕР).

У заході брали  участь   педагоги із 22 ЗПО області.

В рамках роботи вебінарів був  опрацьований лист МОН № 1/9 від 11.08.2020  «Щодо методичних рекомендацій про викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році».  Обговорювались особливості  навчальних  програм з предметів,  календарно-тематичного та поурочного планування, оцінювання результатів навчання учнів,  коригуючого навчання,  вимоги щодо реалізації  компетентнісного підходу при викладанні навчальних предметів тощо.

У зв’язку із викликом   щодо епідеміологічної ситуації в Україні, та з можливим  введення карантинних заходів обговорювались особливості організації освітнього процесу  з використанням форм дистанційного та змішаного  навчання, інструменти дистанційного навчання та моделі змішаного навчання.

Зверталась увага на необхідність створення єдиного інформаційного середовища освітнього  закладу, використання сервісів для дистанційного навчання від Google G Suite for Education.

В рамках роботи, свій досвід з  проблеми дистанційного навчання в умовах карантину презентували: Інна Матвєйцева, викладач української мови та літератури ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» та Олена Новосад, викладач математики ВПУ № 25 м.Хмельницького.

Ними представлена  робота в середовищі Google Classroom,  яке забезпечує користувачів універсальним робочим апаратом, має зручний, інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс і можливості, необхідні учасникам освітнього процесу.

Педагоги також мали можливість переглянути новостворені сайти (блоги)  обласних фахових секцій викладачів  ЗП(ПТ)О.

Всі матеріали  вебінару розміщенні на інформаційному порталі «Профтехосвіта Хмельниччини».

За інформацією науково-методичного центру
ПТО ПК у Хмельницькій області