15.09.2020 — 16:50

В ОДА відбулося засідання обласної спостережної комісії

Сьогодні під головуванням першого заступника голови ОДА Романа Примуша відбулося засідання обласної спостережної комісії. До участі у нараді також долучилися члени комісії, голови районних спостережних комісій (Ізяславської, Шепетівської, Хмельницької районних та Хмельницької міської), керівники установ виконання покарань області.

Розпочинаючи засідання, заступник директора Хмельницького обласного центру соціальних служб, секретар комісії Наталія Мельник ознайомила присутніх з оновленим складом обласної спостережної комісії, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 28.07.2020 року №619/2020р. Також принагідно, секретар комісії нагадала, що члени обласної спостережної комісії мають до 1 жовтня сформувати відповідні пропозиції до плану роботи обласної спостережної комісії на ІV квартал 2020 року та 2021 рік.

Окремо присутні заслухали керівників установ виконання покарань та голів районних спостережних комісій щодо особливостей функціонування установ виконання покарань у 2020 році в умовах поширення COVID-19 та стану дотримання ними карантинних заходів. Доповідачі зазначили, що наразі установи виконання покарань недостатньо забезпечені засобами дезінфекції та засобами індивідуального захисту. Також за їх словами, необхідно віднайти можливість проведення тестувань серед працівників на COVID-19.

В свою чергу, Роман Примуш пояснив, що у випадку виявлення захворювання, тестування обов’язково буде проведене щодо певного кола осіб або усіх працівників. Що стосується моніторингових тестувань додав він, такі тестування можуть бути проведені у випадку можливої підозри на коронавірусну інфекцію.

Також перший заступник голови ОДА зазначив, що керівники установ виконання покарань та голови районних спостережних комісій мають вивчити питання щодо потреби у забезпечені необхідними засобами дезінфекції та засобами індивідуального захисту і надати відповідний перелік до обласної комісії, аби розуміти стан справ по кожному такому закладу та віднайти можливість по максимуму задовільнити дані потреби.