18.09.2020 — 14:32

18 вересня – Всесвітній день моніторингу якості води

18 вересня в усьому світі відзначається Всесвітній день моніторингу якості води. Цей день був заснований в 2003 році, ініціатором його створення виступив американський Фонд чистої води.

З перших кроків людина не могла обійтись без води. Вода – необхідна умова життя. На всіх етапах свого розвитку людство пізнавало суть однієї з найнезвичайніших речовин на світі – води – і усвідомлювало головну істину: вода є всюди і без неї не може обійтися ніщо живе.

Вода – природний розчинник і разом з нею в організм людини потрапляє багато цінних речовин. Саме тому, потрібно проводити моніторинг якості води для одержання кількісної інформації щодо поточних рівнів шкідливих чи потенційно шкідливих параметрів якості води з метою оцінки забруднення і збитків від нього.

Всесвітній день моніторингу якості води став глобальною інформаційно-освітньої програмою, спрямованою на поінформованість суспільства про проблеми води та участь у захисті водних ресурсів у всьому світі.

З кожним роком у святкуванні дня води беруть участь все більше країн. Традиційним заходом цього дня є проба води в різних куточках земної кулі для оцінки її якості та безпеки для життя людей і живих організмів.

 За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької облдержадміністрації