18.09.2020 — 10:07

“Очікування VS Реальність”: у Хмельницькому відкрилася виставка, присвячена протидії торгівлі людьми

17 вересня у Хмельницькому відбулося відкриття виставки “Очікування Vs Реальність”. Метою виставки є підвищення рівня обізнаності наших громадян щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування та актуальності таких понять, як торгівля людьми та експлуатація. Вона вперше експонувалася у м.Києві, і її відкриття приурочили до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми.

Про питання запобігання протидії людьми, про те, хто в області опікується цією проблемою, як запобігти потраплянню в ситуації торгівлі людьми, як отримати статус постраждалого – про це та багато іншого розповідали відвідувачам під час відкриття Оксана Устинова, керівниця Благодійного фонду “Ксена” разом із фахівцями профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, Обласного центру зайнятості, Центру безоплатної правової допомоги та інших установ.

У цій виставці знайшли відображення історії постраждалих українців, які в пошуках кращого життя і заробітку приймали, подекуди, пропозиції ненадійних роботодавців і потрапляли до небезпечних ситуацій.

Кожна історія складається з 2 частин: з одного боку “Очікування” з приємними, але нелегальними, умовами працевлаштування, а з іншого боку “Реальність” – відображення того, на що можуть перетворитись обіцяні умови працевлаштування та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації.

Одна із історій розповідає про легальне працевлаштування, яке не виглядало на стільки яскраво з самого початку, але через рік наполегливої праці робітник отримав можливість кар’єрного зростання, інколи офіційне працевлаштування може виглядати більш складною і менш прибутковою справою, але воно має свої переваги і гарантії. Крім того, одна з конструкцій містить поради, як українці можуть захистити себе. Кожне зображення також матиме (QR код з посиланням на сайт, де можна буде прочитати повну історію постраждалого та дізнатись, як відбувся порятунок головного героя історії.

Відвідувачі виставки мали можливість поспілкуватись та отримати поради щодо того, як подбати про себе та безпеку своїх рідних.

Відвідати виставку у нашому місті можна буде до 23 вересня, розташовується вона на площі поряд з кінотеатром ім.Т.Шевченка.